De Dinkel

van Losser naar Lutterzand;

Jason (Henk v.d. Pol) organiseerde 25 maart 2011 een tocht op de Dinkel. De start was bij de brug in de N371 nabij Losser.

Het eindpunt van de 17 km lange tocht lag bij het Lutterzand. Er is daar parkeergelegenheid bij het restaurant. Om 8.00 uur verzamelen bij het boothuis van Jason want een afstand van ruim 100 km met een trailer achter de auto kost tijd.
De kanoroute volgt de meanderende Dinkel in het mooie landschap achter Almelo en Enschede vlak bij de grens. De Dinkel ontspringt in Duitsland en loopt via Gronau langs Losser naar Lutterzand om in de Vechte uit te monden. De Dinkel mag bevaren worden van 31/8 tot 1/4 tot het omleidingskanaal. Onderweg zijn twee lunchpauzes ingelast. Ondanks de lage stand van de Rijn (droogte) was er voldoende water in de Dinkel. Aan het eind van het traject schuurt de rivier tegen de vroegere zandverstuiving (25.000 jaar geleden) genaamd het Lutterzand. Dit bied een uniek plaatje in Nederland.

Dinkel bij LuttezandVoor de tocht is vergunning vereist van het waterschap Regge en Dinkel.
Met dank aan Henk v.d. Pol (organisatie) en James Lichtenbelt (GPS track en foto’s)

Dinkel kanotocht op everytrail