De Vlist

09.00 uur was iedereen al aanwezig. In een oogwenk waren de kano’s opgeladen. De bewolking kwam opzetten in Arnhem. Maar aangekomen in het hart van Nederland scheen de zon ons tegemoet! In Vlist bij een cafeetje dat helaas gesloten was lieten we onze kano’s te water.  Boven het land leken we te zweven. Zon, schapen en molens was ons uitzicht. Fantastische boerderijen met zeer aparte ramen, maar ook een zeer bouwvallige boerderij (desondanks toch nog bewoond) leidde tot mooie verhalen over een zeer hoogbejaarde dame die verlaten door haar kinderen met een duur appartement in de stad  het maar alleen moest zien te roeien. De erfenis was voor de kinderen. Onderweg kwamen we ook nog diverse bruggetjes tegen waar we de hoofden omlaag moesten houden en in Schoonhoven kwamen we nog een visser tegen die zo kon meedoen aan Living Statues. Bij thuiskomen bij Jason ondervonden we heel veel problemen met het vervoeren van de trailer langs de steile helling naar het botenhuis! Ondergetekende werd bijna onderschept door de trailer.

Hans Wanders

foto's de Vlist door Claudia Olibet