Nieuwkoopse Plassen

Tijdens het opladen van de kano’s op de trailer hing er nog mist boven de rivier, maar bij vertrek om iets over negenen begon de zon al lekker te schijnen. Bij aankomst in Noorden parkeren we de auto’s en schuiven direct het terras op om aan het enige tafeltje in de zon te genieten van koffie met appelgebak.

Toen was het tijd om de kano’s te water te laten en aan de tocht te beginnen. Anton had een leuke route bedacht met veel afwisseling in landschap. Al bij de eerste afslag ging het echter mis, waardoor we op een ander vaarwater uitkwamen. Geen nood, als je geen bestemming hebt kun je niet verkeerd varen, dus we gingen gewoon lekker door. En een prachtige tocht was het! Door slootjes, onder bomen door en langs weilanden met pasgeboren lammetjes. Onderweg een plekje vinden voor de lunch en koffie was wel een uitdaging, maar het is gelukt.

Weer verder ging de tocht door het oude laagveen. Nu wordt er volop riet gekweekt en dat lag reeds gesneden overal langs de kant in balen opgestapeld. Prachtig uitzicht dus over de weilanden. Na nog een fijn stuk open water met wind in de rug voor het laatste stukje weer de veenlanden in gedoken. Terug in Noorden lagen de boten vlot op de trailer. Allemaal bedankt voor een leuke dag! (voor meer foto’s klik hier)

(auteur: Renate Valkenburg)