Tochtverslag 43e Bekentocht

Hemelvaartweekend 2014

Georganiseerd door de Volmolense Kano Club te Waalre

Overnachten op Café camping De Volmolen

Deelnemers Jason Arnhem: Henk Boekschoten, Margriet Schuitemaker

La Chouffe …. Hertog Jan …. Dommels….Grimbergen

Aan biersoorten geen gebrek zodra je ten zuiden van de grote rivieren komt. En de omschrijvingen doen je het water al door de mond lopen: blond, hoogblond, bruin, zelfs robijnrood, hoge gisting en gewone gisting, en alcoholpercentages oplopend van 3,5 tot 11%.

Maar aan één van deze heerlijke biertjes waagden we ons pas s’avonds na afloop van een dagtocht op de Dommel, een 120 km lange watergang, waar in de Romeinse tijd nog op gevaren is, en die na ingrijpen van de mens is gaan meanderen.

De eerste dag zijn Henk en ik de Dommel stroomopwaarts gevaren en we waren gelijk gevangen door de prachtige, natuurvriendelijke oevers en de schone bodem. Wat ons ook onmiddellijk opviel waren de honderden, zeg maar gerust duizenden beekjuffers, een libelle met mooie blauwe vleugels. Stilzitten kunnen deze juffertjes niet, ze vliegen en fladderen maar door.

De Dommel is een riviertje dat behoorlijk stroomt, wat je pas goed merkt als je weer terug vaart en de stroom mee hebt, dan gaat het bijna vanzelf.

Om 10 uur ’s ochtend werd er een briefing gehouden en konden we aan de hand van een infomap bekijken wat voor d(r)ommels mooie tocht die dag gemaakt kon worden. Met lui van kanoclub “De Waterwolf uit Hoofddorp was het heen een weer rijden en het vervoer van de kano’s goed te realiseren.

Zo hebben we een goed Hemelvaartweekend op de Dommel gehad, geen spectaculaire dingen meegemaakt, het was alleen maar genieten van de kanosport en de mooie natuur.

En de koekoek …. zingt zijn lied

Wat hebben we de zang van de koekoek veel gehoord die dagen,

koekoek, koekoek, koekoek, koekoek

Mei/juni 2014 Margriet Schuitemaker