Verslag Veessen-IJssel-Hattem-Grote Wetering

Zondag 12 april werd de openingstocht van het vaarseizoen gehouden. Het was een tocht die ons voerde over de IJssel richting Zwolle. Bij Hattem voeren we de grote wetering op. Na een lunch en een korte wandeling door het Historische centrum van Hattem vervolgden we onze weg.
Op de terugweg hadden we een stevig wind uit zuidwestelijke richting. Gelukkig hadden we de tocht enigszins ingekort zodat het geen overlevingstocht werd.
De Grote Wetering loopt richting Wapenveld langs het gemaal Veluwe, eindpunt van onze tocht.  Het gebied wordt momenteel ingrijpend gewijzigd in het kader van “Ruimte voor de Rivier”.  Volgend jaar varen we de tocht nogmaals om te kijken wat het project opgeleverd heeft!

Het was een perfecte start van het seizoen.

De route in google earth:

molen veessen