Begeleiden Zwemtocht Renkum

Jaarlijks organiseert de zwemclub van Renkum, RZC, een sportief evenement. Aanvankelijk begonnen als zwemtocht op de Rijn, ondertussen een evenement compleet met cross-triatlon (zwemmen, mountainbiken, hardlopen) over verschillende afstanden. De langste zwemafstand is 5000 meter.

De reddingsbrigade begeleid het zwemdeel van het evenement ten behoeve van de veiligheid van de zwemmers. Omdat de motorboten niet te dicht bij de zwemmers kunnen komen vanwege de uitlaatgassen en draaiende schroeven hebben ze graag een aantal kajaks voor extra assistentie in de buurt.

reddingsbrigade en kajaks

De laatste zaterdag van augustus hebben een aantal leden van Jason de tocht mede begeleid. Het was een leuke en ook nog nuttige ervaring. Geen heftige reddingsacties maar wel een bemoedigend woord voor een vermoeide zwemmer, wat zekerheid voor de onzekere en heel even een punt van een kajak om bij te komen.

zwemmers van bovenaf

We hebben sportieve vrienden gemaakt en ondertussen de gelegenheid gehad om onze behendigheid op het water te oefenen. Waarschijnlijk volgend jaar weer.

zwemmers en kajak

Meer zien, zoek op ‘RZC’, ‘zwemtocht renkum’ of kijk op YouTube