Biesboschtocht – Start en eindpunt: Jachthaven Vissershang bij Hank.

Zondag 20 september maakten we met acht man/vrouw sterk een prachtige tocht door de Biesbosch van zo’n 20-25 km. De weersvoorspelling zag er stukken beter uit dan de dagen ervoor en we hadden geluk, waar het in een groot deel van het land een grijze dag werd, mochten wij genieten van zon en niet al te sterke wind.

We spraken af om 8 uur bij Jason voor het opladen, maar ieder was vroeg uit de veren, zodat er al tussen 7.30 en 8 uur opgeladen werd. Dat beloofde veel goeds.

De Biesbosch is een uniek natuurgebied met een combinatie van de kleinste kreekjes als het Keesjes Killeke, groot water van de Ruigt, het Gat van de Vissen en de Amer, zeker bij stevige zuidwest- of westenwind pittig water.

pittig waterDe mooie afwisseling van groot water, en smaller vaarwater, de zon en wind in het gezicht, de pauzes aan de wal met heerlijke koffie, voor een aantal zelfs espresso, speciaal gezet door Steff en de brownies van Gerda, de nieuwsgierige runderen in en langs het water, de verhalen van Cecile over de getijdenwisselingen in vroeger tijden, maakten het tot een prima dag.

beesten 1

beest en mens

beesten 2

Helaas hebben we geen sporen van bevers gezien. En dat laatste nodigt uit om nog een keer de Biesbosch met de kajak te verkennen en er wellicht ook te overnachten om zo in de avondschemering mogelijk een bever te spotten.

foto bb1           foto bb2

foto bb3

Wil je meer weten over dit prachtige gebied? Kijk eens op http://np-debiesbosch.nl

 

Ada Bot