Kanotocht Haarlem. Niet op 22 maar op 23 september.

Uitnodiging voor een kanotocht door en rond Haarlem op zondag 23 September. Dit is tevens een wijziging van de datum. De tocht is dus niet op zaterdag 22 September.

 

Voor een tocht met de vereniging is een trailerrijder moeilijk te vinden, maar onmisbaar. Ton is gelukkig bereid de trailer te trekken naar Haarlem. Hij kan niet op zaterdag 22 September, maar wel op zondag 23 September.

Het plan is om de rondtocht  te starten in Haarlemmerliede, dat op 120 km van Jason ligt. Over de Mooie Nel, waar een watermonster zou huizen varen we eerst naar Spaarndam. Vandaar varen we over de Spaarne door Haarlem naar Cruquius, waar een museum/stoomgemaal staat.

Het is handig, als je een museumjaarkaart meeneemt, dan kunnen we daar een kijkje nemen. Dat gemaal hielp de Haarlemmermeer droog te malen, zodat Schiphol kon ontstaan. Over de Haarlemmer Ringvaart en de Liede bereiken we ons vertrekpunt. Alles bij elkaar is het een tocht van 22 km. Er zijn geen overdraagpunten. Als je mee wilt moet je dus een aardig stuk kunnen varen (KVA verplicht), ook als er wind staat. Onderweg is er op meerdere plaatsen horeca.

Verzamelen voor het opladen om half negen. Ik verwacht dat we dan om half twaalf gaan varen en dat we uiterlijk om half zeven weer aan land zijn. Dan zijn we pas om 9 uur weer bij Jason. Dat wordt dus een lange, volle dag. Dit betekent, dat je voldoende proviand en drank voor een hele dag moet meenemen. Onderweg is mogelijk nog wat te snacken. Voorlopig lijkt het weerbericht gunstig!

Je kunt je opgeven bij Frank Simmelink. Zie de ledenlijst. Alsjeblieft uiterlijk donderdag 20 September opgeven.

Tot ziens!