Uitnodiging tocht op de Hunze zaterdag 7 september (uitbreiding met overnachten) tot zondag 8 september.

Hieronder een uitnodiging van Jeffrey (ex-Jasonner), nu als toertochtleider actief voor Groningen.

Op de toertochtkalender van de Groninger Kanovereniging staat voor zaterdag 7 september een tocht op de Hunze gepland.

Beste leden van KV Jason,

Het leek ons als toergroep wel leuk wat vaker andere clubs uit te nodigen naar het “Duitse model”, ook omdat Groningen een beetje verder weg is en daarom contact minder vanzelfsprekend is. We willen jullie graag uitnodigen voor een van onze tochten.

We hebben op zaterdag 7 september een tocht staan op de Hunze. De Hunze is een meanderende stroom door voornamelijk boerenland en een enkel dorpje, en komt uit op het Zuidlaardermeer. Het is een fijne tocht voor de natuurgenieter, en vanaf de loods in Groningen is het goed te doen (25-30 min rijden). Tevens is voor de kilometervreters de tocht prima uit te breiden door vanaf Groningen te varen/of weer terug te varen. De lengte van de tocht zal tussen de 20 en 25 kilometer liggen.
Het Zuidlaardermeer

Het is mogelijk om  te kamperen bij de kanoloods. We hebben zowel aan de kant van het Paterswoldsemeer als aan de kant van het Hoornsediep (toegang tot de grachten van Groningen, het Reitdiep, enz) kanosteigers.

Mijn voorstel is dan om op zaterdag de tocht samen te varen (Voor de mensen die willen blijven kamperen kunnen we iets verzinnen voor op de zondag en/of vrijdag (bijvoorbeeld een rondje stad, 12km, of een rondje door de Onlanden + rondje stad (~32?), op en neer naar Garnwerd om even een drankje te halen (ook iets van rond de 30km) -genoeg opties!). Of misschien hebben jullie zelf ook nog wel ideeën voor een tocht op het wad. Een tocht op zee kan ik echter niet leiden, maar ik weet uit eerste hand dat er binnen Jason zeker wel geschikte tochtleiders zijn. 🙂

Bij onze club (Hoornsedijk 4, Haren) hebben we een parkeerplaats en een veldje voor tenten. In de buurt zit een aantal paviljoentjes, supermarkten en restaurants. Het centrum van Groningen is op ongeveer 4 kilometer afstand. We hebben zelf beschikking over een keuken, douches en WCs. Auto’s (en campers) mogen echter niet op het veld. Ik kampeer zelf mee voor de sleutels e.d. dus dat is makkelijk geregeld.

Een stukje van de Hunze

De financiële schade is slechts 5 euro kampeergeld per persoon per nacht, maar het kost natuurlijk wel wat om naar Groningen te rijden.

Ik hoop jullie in het weekend van 7 en 8 september te mogen verwelkomen!

HIER nog een .pdf voor download

Met vriendelijke groet,

Jeffrey