Zwerfvuil-actie Uiterwaarden/Rijn – deadline opgeven

Met Jason willen we deze sympathieke actie ondersteunen. Het gaat om ons eigen vaarwater bij Jason. Het gaat om onze eigen Rijn die wij al zoveel jaren op zoveel verschillende manieren bevaren.

De gemeente Arnhem doet voor het eerst mee met een actie om zwerfvuil uit de Uiterwaarden en de Rijn zelf te verwijderen. Een moedige en sympathieke stap. Mooi ook als wij die stap ondersteunen als de grootste watersportvereniging van Arnhem. Als Jason zijn wij al 92 jaar onlosmakelijk verbonden met de Rijn. We hebben nog niet eerder meegedaan aan een actie om de Rijn te cleanen. Nu is een mooi moment daarvoor.

Wat gaan we precies doen?

Op zaterdag 26 oktober gaan we met een grote groep Jason vrijwilligers een stuk van de Arnhemse Rijn schoonmaken. Je kunt kiezen of je lopend in de Uiterwaarden aan de slag gaat of vanuit het water zwerfafval gaat verwijderen. De gemeente Arnhem zorgt voor materialen zoals knijpers, zakken, hesjes, handschoenen en het afvoeren van het verzamelde zwerfafval.
Met een grote groep zal het ongeveer 2 uur werk zijn.

Je kunt een voorkeur opgeven of je liever in de ochtend of in de middag mee wilt doen.
Het lijkt mij leuk om aan het einde van de dag nog een drankje, borrel, hapje o.i.d. te doen.
Meer info daarover volgt later.

Op 9 oktober is er nog een informatiemeeting van 16 tot 17u waar we precies gaan vaststellen wat we doen. Als je het leuk vindt ben je daarbij van harte welkom, maar het is niet verplicht.

Hoe kun je meedoen met de Schone Rijn Actie?

Geef je z.s.m. op bij Fany, voorzitter@kvjasonarnhem.nl, maar in ieder geval uiterlijk 6 oktober. Geef ook even aan of je voorkeur naar de ochtend of middag gaat.

Doe vooral mee, we gaan er een gezellige dag van maken!