Alvast voor de agenda 2020: 25e Friesche Elfstedenweek 20 t/m 25 juli 2020

Wat beter dan in de winter alvast plannen te maken voor hartje zomer volgend jaar.

Want van 20 t/m 25 juli 2020 organiseert W.V. de Meeuwen de 25e Friesche Elfstedenweek te Water.

Sinds 1946 is W.V. de Meeuwen 24 keer alleen verantwoordelijk geweest voor de Elfstedentocht te water. In 2020 maakt W.V. de Meeuwen dankbaar gebruik van de extra organisatiekracht van Koninklijke Watersportvereniging Frisia uit Grou. Beide verenigingen willen van deze 25e editie de mooiste en grootste Elfstedentocht te Water maken van de afgelopen 75 jaar.

De meerdaagse tocht is geschikt voor motorboten, sloepen, kano’s, SUP’ers en roeiboten. In deze week doet u uiteraard de Friese 11 steden aan en in 6 daarvan wordt ook overnacht, inclusief de start- en finishplaats Leeuwarden.

De overnachting in de steden is gratis. Er wordt gezorgd voor voldoende ligplaatsruimte. Voor de kanovaarders en roeiers is eveneens gratis kampeergelegenheid aanwezig. In Leeuwarden zijn op de dagen 18 en 19 juli ligplaatsen gereserveerd in De Prinsentuin, waar ook de start en finish plaatsvinden. De 25e editie van de Friesche Elfstedenweek wordt ondersteund door het provinciaal bestuur, de besturen van de betreffende gemeenten, plaatselijke VVV’s, en landelijke, regionale en plaatselijke bedrijven.

De inschrijving is geopend voor deze unieke jubileumeditie van de Friesche Elfstedenweek.

Voor alle informatie kijk HIER.

Er is nu een idee om in de week vooraf aan de Elfstedenweek vanaf Jason naar Leeuwarden/Friesland te gaan varen. En voor wie dan nog niet genoeg heeft, ook nog de tocht van de Elfsteden mee te varen. Daarvoor moet men zich wel individueel inschrijven. De kosten van 160 EURO dienen direct te worden betaald bij de aanmelding. Voor dit bedrag krijg je alle overnachtingen langs de route en in de Prinsentuin in Leeuwarden, het bagagevervoer tijdens de tocht en 200km gezelligheid!

Planning voor Jason moet nog worden gemaakt en de route naar Friesland nog bepaald. Afhankelijk van het aantal deelnemers moeten we natuurlijk logistiek nog van alles verzinnen…..

 

Hier nog wat impressies van de editie 2017: