Aanscherping beperkende maatregelen i.v.m. coronapandemie

Aan de leden van de R&ZV, beste leden,

De coronaregels, die gelden voor de amateursport, zijn met ingang van zondag 28 november aangescherpt. Dat heeft helaas ook gevolgen voor Jason.
De besturen van de R&ZV, de ZM, de RV en de KV hebben overlegd over wat dat betekent.

Onderstaand alle maatregelen op een rijtje. Uitgangspunt blijft dat wij ons houden aan de door de overheid opgelegde regels.

  • Sporten, roeien en kajakken, blijft overdag mogelijk; overdag zijn de roei- en kanoloodsen open. Vanaf 17.00 uur is sporten niet meer toegestaan en zijn de roei- en kanoloodsen gesloten. Draag in de loodsen een mondkapje en hou 1,5 meter afstand.
  • De jachthaven blijft overdag open; leden kunnen overdag naar hun boot. Vanaf 17.00 uur is de accommodatie gesloten.
  • Het clubschip is overdag open; vanaf 17.00 uur is het clubschip dicht. Voor het betreden van het clubschip, de kleedkamers en de clubkamer is het kunnen tonen van een QR-code verplicht. Ook het dragen van een mondkapje is verplicht bij het lopen door het clubgebouw. En in alle gevallen geldt, hou 1,5 meter afstand.
  • Ook de ergometerruimte op de eerste verdieping van de roeiloods is overdag open; na 17.00 uur is deze gesloten. Voor de ergometerruimte is het kunnen tonen van een QR-code verplicht. Ook het dragen van een mondkapje is verplicht bij het lopen door de ergometerruimte. En in alle gevallen geldt, hou 1,5 meter afstand. Tevens zijn maximaal 4 personen toegestaan.
  • De conditietraining, op dinsdagavond in de gymzaal aan de Bauerstraat, stopt.

Er kan gecontroleerd worden op de naleving van deze regels, maar u zult begrijpen dat we dat niet continue kunnen doen en niet graag willen doen. Wij doen daarom een beroep op alle leden om zich te houden aan de door de overheid opgelegde regels, in het belang van uw eigen gezondheid, die van uw medeleden en het plezierig verblijf op Jason.

Mede namens de besturen van de ZM, de RV en de KV,
met vriendelijke groet,
Geo Dam,
voorzitter R&ZV Jason