Extra corona-maatregelen in de clubkamer

De laatste persconferentie van het kabinet maakt duidelijk dat er nog geen versoepelingen inzitten.
Tot nu toe kunnen we nog redelijk gebruik maken van de faciliteiten op Jason.
Het is natuurlijk mooi om te zien dat velen daar gebruik van maken, maar daardoor dreigt het op sommige momenten te druk te worden in de clubkamer.
Velen voelen zich daar niet prettig bij.
Om ervoor te zorgen dat iedereen met een veilig gevoel naar Jason kan komen om anderen te ontmoeten
scherpen we de regels voor het verblijf in de clubkamer aan en willen we jullie ook opmerkzaam maken
op de mogelijkheid extra te ventileren.

  • We keren terug naar de regel dat er maximaal 30 personen tegelijk in de clubkamer aanwezig mogen zijn. Er zijn 30 stoelen beschikbaar in de clubkamer. De overige stoelen worden tijdelijk niet gebruikt. Als er geen stoel meer beschikbaar is, dan hebben we het maximum aantal bezoekers bereikt.
  • QR code blijft verplicht: wie die niet bij zich heeft, is niet welkom in de clubkamer, ook niet als er op dat moment niet gecontroleerd wordt.
  • Wie de clubkamer betreedt, dient een mondkapje te dragen, wie zit mag het mondkapje afdoen.
  • Draag ook een mondkapje als je aan de bar staat (al is het maar heel kort). Dat is wel zo prettig voor degene die achter de bar staat.
  • Houdt afstand van elkaar.
  • Wat velen niet weten: naast de keukendeur zit de schakelaar voor de ventilatie. Die staat veelal (i.v.m. het geluid) op een lage stand. Maar met corona is ventileren belangrijk. Als het drukker is, kan en mag de ventilatie hoger gezet worden. Zet dan zonodig aan lijzijde een raam op een kier. En vergeet natuurlijk niet, als je als laatste de clubkamer verlaat, ramen te sluiten.
  • We zijn bezig om een CO2-meter aan te schaffen. Die komt in de clubkamer te hangen, zodat we goed kunnen kijken wat de luchtkwaliteit is. Dat is een indicatie voor de noodzakelijke ventilatie.
  • Verder blijft het gehele terrein nog steeds gesloten vanaf 17.00 uur, behalve uiteraard voor noodsituaties.

We hopen op deze wijze eraan bij te dragen dat iedereen zich veilig voelt bij een bezoek aan Jason.