Verdere versoepelingen van de coronamaatregelen – Update

Het kabinet heeft tijdens de laatste persconferentie een aantal verdere versoepelingen van de coronamaatregelen bekend gemaakt. Voor Jason betekent dit dat vanaf woensdag 26 januari, de clubkamer weer geopend is. Wel geldt een aantal beperkingen, zowel voor het gebruik van de clubkamer, als voor de kleedkamers, de douches, de toiletten en de loodsen. 

Die beperkingen hieronder op een rijtje:

  • hou 1,5 meter afstand
  • draag een mondkapje, als je door de clubkamer of andere binnenruimtes loopt of als je aan de bar staat voor je bestelling (wel zo prettig voor vrijwilligers achter de bar)
  • voor leden boven 18 jaar geldt dat het kunnen tonen van een QR-code verplicht is.

Het aantal stoelen in de clubkamer is beperkt tot 30, zodat het mogelijk is op 1,5 meter afstand van elkaar te zitten. Maar is er geen stoel meer vrij, dan is het vol. En vol = vol.

Goede luchtkwaliteit in de clubkamer is belangrijk. Daarom is er sinds kort een CO2-meter geïnstalleerd. Als de luchtkwaliteit in de clubkamer slechter wordt, moeten we meer ventileren. In de nok van de clubkamer zit een ventilator met voldoende capaciteit; de schakelaar voor de bediening ervan zit achter de bar. Uiteraard kunnen ook de ramen of de deuren open gezet worden, afhankelijk van de weersomstandigheden buiten en bij voorkeur aan de lijzijde van het clubschip.

We zijn blij dat we elkaar nu weer in de clubkamer kunnen ontmoeten, maar laten we ons vooral aan de gedragsregels houden, zodat iedereen weer veilig en plezierig op Jason kan zijn.