Varen, BBQ & kamperen: Rhederlaag 

Op zaterdag 2 september is het weer tijd voor ons jaarlijkse barbecue evenement! Dit is elk jaar weer een ontzettend gezellig weekeinde. Er is voor iedereen iets te doen en neem vooral je partner – kinderen – aanhang mee! 
 
Vaartocht
Op zaterdag 2 september varen we rond 11 uur vanaf Jason naar Rhederlaag. 
Dat is een stroomafwaartse tocht over de IJssel van ongeveer 3,5 uur. Onderweg lunchen we op een strandje. Je mag op zondag terugvaren, maar we nemen ook een trailer mee voor de mensen die wel heen, maar niet terug willen varen. 
 
Aankomst
Aangekomen op het prachtige terrein van Waterscouting Abel Tasman zetten we onze tentjes op en doen we samen een leuke activiteit op het water. 
 
Boten dopen
Een nieuwe boot verdient een naam en een doop. Heb jij een nieuwe boot die je graag wil dopen? Zorg dat je erbij bent, dit belooft een mooi ritueel te worden! Zorg ervoor dat je de naam van je boot in plakletters of als sticker hebt.
 
BBQ
Zo aan het eind van de middag zoeken we de beste plek voor de barbecue. We nemen 3 club BBQ’s en kolen mee. Neem voldoende eten voor jezelf & aanhang mee, iets om te delen is ook altijd leuk. 
Wil je komen BBQ-en, maar niet blijven overnachten? Ook dan ben je van harte welkom! 
 
Terugweg
Zoals gezegd, je mag terugvaren over de IJssel, maar je kano mag ook op de trailer mee terug. Het is altijd een beetje puzzelen met personen vervoer, maar ook dat komt altijd goed. Bij Jason aangekomen bergen we samen de boten, BBQ’s en trailer(s) weer op.
 
 
Praktisch
• De BBQ’s & kolen worden geregeld, maar neem zelf eten & drinken mee
• De kosten zullen (afhankelijk van het aantal deelnemers) €5 tot €10 bedragen
• Geef je op bij Bart of Merel en laat ons weten:
– Of /met wie je naar de BBQ komt
– Of je zelf naar Rhederlaag vaart
– Of je terug naar Jason vaart
– Of je een plekje op de trailer nodig hebt
– Of je een tentje opzet
– Of je je boot laat dopen
– Of je met een trailer kan rijden op zaterdag heen en/of zondag terug
  
Groetjes van Bart en Merel

Impressie van de “camping” 2021