Kano opleiding

GRATIS CURSUSSEN ALLEEN VOOR LEDEN:

KVA-CURSUS: basistechnieken voor efficiënt en veilig kajakken De cursus leidt op voor het diploma Kano Vaardigheid A, officieel diploma van de Watersportverbond (WSV) en omvat de technieken: voorwaartse slag, boogslag (voor en achter), achterwaartse slag, remmen, zijwaarts verplaatsen, lage steun, dynamische lage steun, achterstevenroer, gecontroleerd omgaan, gered worden en zwemmen met de kajak. 6 of 7 avonden in mei-juni. Het examen omvat 1 dagtocht, theorie-examen, praktijkexamen. De nieuwe reader is hier te downloaden.

KVT-CURSUS: gericht op reddende handelingen in kajaksituaties De cursus leidt op voor het diploma Kano Veiligheid Test en omvat de meest voorkomende aspecten van veiligheid. Je leert hoe je gered kunt worden en hoe je zelf mede-kajakkers kunt redden na omslaan. Dit houdt in verschillende reddingsmethodes zoals de X-redding, Kiwi-redding, Hielhaak-redding, slepen, EHBO met speciale aandacht voor onderkoeling. 3 vaar- en 1 theorieavond in het najaar. Het KVT-diploma is een officieel diploma en is voorwaarde voor het behalen van het Zeevaardigheidsdiploma (ZV). KVT Exameneisen en KVT definities zijn hier downloaden.

SURFSKI-INTRODUCTIE CURSUS: kennismaken met de Surfski NTB.

SUP-INTRODUCTIE CURSUS: kennismaken met Stand Up Paddling NTB.

ZWEMBADTRAINING: veilig technieken trainen in warm water! Op 4 zondagmiddagen in de winter wordt een zwembad afgehuurd. Ideaal om allerlei technieken te oefenen, zoals lage en hoge steun, reddingen, eskimoteren. Dit is de enige Jasoncursus die wel geld kost (ongeveer €12,- per keer) omdat het zwembad afgehuurd wordt. Niet kajakkende familieleden mogen ook mee tegen betaling van de zwembadentree.

OVERIGE KAJAK OPLEIDINGEN

Behalve KVA en KVT zijn er in Nederland ook opleidingen voor Kanovaardigheid B (KVB), Toervaardigheid (TV), Zeevaardigheid (ZV) en Zeevaardigheid Extra (ZVE), en opleidingen voor kajakinstructeur. KV-Jason heeft momenteel geen capaciteit om voor deze diploma’s op te leiden. Buiten de vereniging zijn er verschillende mogelijkheden om allerlei cursussen te volgen.

KVB en TV worden bijvoorbeeld door onze zustervereniging De Bovenste Polder uit Wageningen gegeven. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn dan kun je je het beste contact opnemen met De Bovenste Polder.

Voor zeekajakken, brandingvaren en wildwater kajakken kun je terecht bij o.a.:

NZKV met zeekampen in Zeeland en Vlieland

Peddelpraat met een zeekamp in de kop van Noord Holland

– Commerciele kajakcursus aanbieders, zoals Zeekajak.nl, Dutchseakayakers.com, Europagaai, wekayak