De kanovereniging

Kanovereniging Jason is de kanovereniging voor de regio Arnhem en telt een kleine 100 leden. Wij zijn gehuisvest in een drijvend clubgebouw in de Haven van Malburgen (de Nieuwe Haven). Voor zeebonken zijn wij te vinden aan de noordelijke oever van de Nederrijn bij kilometerraai 881. Voor landrotten is het adres Westervoortsedijk 92 te Arnhem, zo’n 2 km bij het centrum van Arnhem vandaan. Zie Googlemaps.

Binnen de vereniging worden diverse takken van de kanosport enthousiast beoefend: Vlakwater-, Zee- en Wildwater kanovaren. Regelmatig maken we tochten in de directe omgeving, maar ook wat verder uit de buurt, zoals De Wieden, Biesbosch, Randmeren, Zeeland en de Waddenzee. Dit kunnen zowel eendaagse als meerdaagse tochten zijn, soms zelfs buitenland. In het vaarseizoen (april tot en met oktober) is er een wekelijkse vaaravond in de directe omgeving op de Nederrijn en de IJssel. Vooral op de kop van de IJssel kunnen we goed oefenen in een echte keerstroom. Als Jasonlid ben je automatisch lid van de TKBN en ontvang je regelmatig het kanoblad KANOTITIES.

Het clubgebouw delen we met Roeivereniging Jason en de Motor- en Zeilvereniging Jason. Ons drijvend clubgebouw bestaat uit één grote botenloods, geflankeerd door twee kleinere loodsen, waarin privé en clubkano’s en roeiboten zijn opgeslagen. Boven de botenloods is een gezellige clubkamer met bar en een riant balkon met prachtig uitzicht. Ook zijn de kleedkamers met douches en toiletten op deze verdieping te vinden. Naast het botenhuis liggen de steigers voor de zeil- en motorboten.